יום שני, 25 בספטמבר 2017

ירוק בעיניים - פסטו

ממרח הפסטו, המבוסס על עשב התיבול בזיליקום, יכול להתאים מאוד לתפריט הידידותי לכליות, עבור אנשים עם אי ספיקת כליות ולמטופלי דיאליזה הזקוקים לתפריט דל מלח ודל אשלגן. הוא יכול לשמש כממרח בכריכים וטוסטים כתחליף לממרח עגבניות או קטשופ, ולהחליף את רוטב העגבניות המסורתי, העשיר באשלגן, המלווה את הפסטה.
בנוסף, הכנתו פשוטה וקלה. להכנת הפסטו גרסאות רבות, להלן מתכון לפסטו שמקורו באתר של חברת דויטה האמריקאית, המלווה גם בסרטון למעונינים. לצפיה בסרטון על הכנת הפסטו לחצו כאן.


ממרח פסטו

המצרכים (12 מנות, כל מנה 2 כפות)

2 כוסות דחוסות עלי בזיליקום (כשלוש חבילות, 90 גרם)
4 שיני שום
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת (20 גרם)
1/3 כוס שמן זית
רבע כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים פרט לשמן הזית. לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וממשיכים לטחון עד לקבלת הסמיכות הרצויה.



ממרח פסטו. לפסטה או כריכים. מנה: 2 כפות


ערך תזונתי למנה (סה"כ 12 מנות, כל מנה 2 כפות)

50 קלוריות, 0.4 גרם פחמימות, 0.8 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 14 מ"ג זרחן, 27 מ"ג אשלגן, 14 מ"ג נתרן.


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה