יום שישי, 6 בינואר 2017

מאפינס תותים וגבינה בניחוח מייפל

עונת התותים החלה, ואפשר להנות מהפרי המרענן, שאינו עשיר במיוחד באשלגן. 5 יחידות תותים בינוניים הן תחליף למנת פרי. אם יש לכם תותים שהבשילו יתר על המידה, תוכלו להכין מהם מאפינס תותים בשילוב גבינה ומייפל. מנה קלה להכנה, עשירה בחלבון, ומתאימה גם לאנשים עם סוכרת בהכנה עם ממתיק מלאכותי.

מאפינס תותים וגבינה בניחוח מייפל

מצרכים (12 יחידות)

2 כוסות קמח לבן
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר לבן או ממתיק "כמו סוכר"
2 כפות סירופ מייפל
1 ביצה שלמה
1 חלבון ביצה
כוס וחצי תותים מנוקים, חתוכים לקוביות קטנות (225 גרם)
כוס גבינה לבנה 5%, רצוי דלת נתרן (220 גרם)
1/2 כוס שמן קנולה
אבקת סוכר לקישוט
תבניות שקעים (12 שקעים בסך הכל)
שמן למריחה על התבניות


אופן הכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משמנים את תבניות השקעים במעט שמן קנולה (מומלץ עם מברשת).
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הבלילה לתבניות המאפינס המשומנות (ממלאים כשלושה רבעים מכל שקע).
אופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי.
לפני ההגשה מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.


מאפין תותים גבינה ומייפל



ערך תזונתי למנה (עם ממתיק)

170 קלוריות, 17 גרם פחמימות, 4.75 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 61 מ"ג זרחן,  86 מ"ג אשלגן, 95 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למנה (עם סוכר)

197 קלוריות, 23.5 גרם פחמימות, 4.75 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 61 מ"ג זרחן,  86 מ"ג אשלגן, 95 מ"ג נתרן.

הערות

מתאים לאנשים עם סוכרת בהכנה עם ממתיק מלאכותי, כל יחידה מהווה תחליף לכפרוסת לחם בכמות הפחמימות. 
כל 2 יחידות הן תחליף למנת פרי בכמות האשלגן.

בתאבון!

2 תגובות: