יום רביעי, 12 באוגוסט 2015

פיצה כרובית

את המתכון המקורי מצאתי במדור של מאיה מרום בעיתון זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות. כמו תמיד, מה שצד את עיני במתכון הוא ריבוי המרכיבים הידידותיים לכליות, ופשטות ההכנה. ועוד לא ניתקלתי במישהו שסרב לפיצה חמה שיצאה זה עתה מהתנור...
מתברר שלא רק אני חשבתי שבמתכון יש מרכיבים ידידותיים לכליות, גם הדיאטנית שרה קולמן מחברת דויטה ציינה את הכרובית, השום ושמן הזית ברשימת 15 המזונות הבריאים לכליות במאמר שפירסמה לאחרונה.

התאמת המתכון לתפריט הידידותי לכליות

במתכון המקורי ביצעתי מספר שינויים קלים על מנת להתאימו בצורה טובה יותר לתפריט הידידותי לכליות: במקום לבן שמתי מים בבצק (פחות אשלגן וזרחן), הפחתתי מעט בכמות אבקת האפיה (פחות מלח וזרחן) והפחתתי מעט גם את כמות המלח (פחות מלח...). מאידך הוספתי יותר שום, לפצות על אובדן התיבול מהמלח, וכן הוספתי גבינת פרמזן מגורדת ועשבי תיבול יבשים טחונים לפיזור על הפיצה לפני האכילה, גם כן לתוספת טעם. יתרונה של הפרמזן הוא בטעמה העז, המאפשר לשים כמות קטנה מאוד ממנה ועדין לחוש היטב את טעמה... השמנת המקורית היתה שמנת מתוקה (38% שומן ויותר...). החלטתי לקחת שמנת לבישול 15%, אבל אם מתחשק לכם לא לחסוך באחוזי השומן לכו על המקור.
הפיצה שהכנתי היתה עם השינויים הללו, ויצאה טעימה מאוד, נסו ותהנו!


פיצה כרובית

המצרכים (פיצה אחת, 6 מנות)

לבצק

כוס ושליש קמח חיטה לבן
רבע כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים

לקרם על הפיצה

חצי כרובית בינונית (200 גרם פרחים מנוקים)
חצי כוס שמנת לבישול 15% (או שמנת מתוקה)
חבילת בזיליקום (30 גרם)
2 שיני שום (או 2 כפיות שום כתוש קפוא)
פלפל שחור לפי הטעם


לא חובה - לפיזור על הפיצה לפני ההגשה - 6 כפיות פרמזן מגורדת (כפית למנה), עשבי תיבול יבשים טחונים (חצי כפית למנה)

הוראות הכנה

מכינים את הבצק

מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפיה בקערה.
מוסיפים את המים ושמן הזית, ולשים לקבלת בצק אחיד. מוסיפים עוד מעט קמח אם דביק מדי, או מעט מים אם יבש מדי.
מניחים את גוש הבצק במרכזו של נייר אפיה, מפזרים עליו עוד כף קמח ומשטחים עם היד לקבלת מעין פיתה.
מרדדים את הבצק עם מערוך לקבלת עיגול בעובי כחצי ס"מ.

מכינים את הציפוי

מפרקים חצי כרובית לפרחים, ומפרידים את עלי הבזיליקום (ראו במשך מה ניתן לעשות בשלב זה על מנת להפחית את כמות האשלגן למנה). את העלים והפרחים שמים בקערת מעבד מזון יחד עם השום, השמנת והפלפל השחור.
טוחנים לקבלת מחית חלקה.
את המחית מורחים על הבצק בשכבה בעובי של כחצי ס"מ, ומשאירים 1 ס"מ בשוליים.
מה שנשאר מהמחית שומרים לשימוש בטוסטים למשל...

אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל -200 מעלות במשך 10 דקות, או עד ששולי הפיצה מזהיבים.

מורחים את הקרם

מוכן להכנס לתנור

זה עתה יצא מהתנור



ערך תזונתי למנה (משולש) עם הפרמזן

172 קלוריות, 18.8 גרם פחמימות (17.5 לסופרים פחמימות ללא הפחמימות מהירקות), 4.6 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 84 מ"ג זרחן, 191 מ"ג נתרן, 175 מ"ג אשלגן

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לפרוסת לחם (וחמישית למדייקים) בכמות הפחמימות.

איך להפחית את כמות האשלגן למנה?

הכרובית תורמת למעלה ממחצית כמות האשלגן למנה. ניתן להשרות את פרחי הכרובית (או אפילו לחתוך את הפרחים לחתיכות קטנות יותר, ממילא בסוף טוחנים הכל) במים פושרים למספר שעות (רצוי 4) ולסנן לפני שטוחנים אותה לרוטב של הפיצה. אם לא רוצים לחכות אפשר גם להרתיח אותה למספר דקות במים רותחים. האשלגן, המסיס במים, יוצא בחלקו (עד 50%) אל מי ההשריה או הבישול.

מנה עם פרמזן

עבר את מבן הילדים...

מתכוננים לבישולים.. :)
בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה