יום חמישי, 4 ביוני 2015

ספיחה

הספיחה - מאכל פשוט וטעים, יכול לעזור להגדלת כמות החלבון בתפריט וגיוונו, ועשוי להיות טעים גם למי שאינו חובב בדרך כלל מאכלים על בסיס בשר. במקרה של צורך בתפריט דל חלבון (טרום דיאליזה) הוא גם יכול להשתלב היטב עם מנות חלבון מדודות. הפעם בגרסה של הדיל עבוד, דיאטנית נפרולוגית.
למתכונים נוספים של הדיל: קישואים ממולאים, חשואה, קטאיף

הספיחה של הדיל

המצרכים (50 יחידות)


לבצק :


1/2 ק"ג קמח לבן

כוס שמן קנולה

1/2 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

כוס מים



למלית :


250 גר' בשר בקר טחון

250 גר' בצל קצוץ (1 בצל גדול)

1/8 כוס שמן קנולה

קמצוץ קינמון

קמצוץ פלפל אנגלי

קמצוץ מלח

3 כפות סלט טחינה או טחינה גולמית מדוללת

2 כפות צנוברים



הוראות הכנה 


לבצק :


שמים את כל המצרכים בקערה גדולה, מערבבים היטב ולשים עד ליצירת בצק אחיד ורך.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של 7 ס"מ .

למלית :


מטגנים בשמן את הבצל יחד עם הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים מכל הצדדים (  כ- 20 דקות) , ומוסיפים את התבלינים.

מעבירים את הבשר למסננת, ונותנים לשמן לטפטף. לאחר מכן מעבירים לקערה ומוסיפים את הטחינה, על מנת שהבשר לא יישרף בזמן האפייה.

מכינים את הספיחה:


מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול בצק . מניחים על המלית 3 צנוברים, ומהדקים אותם מעט פנימה אל תוך הבשר.

מניחים את הספיחה על תבנית עם נייר אפייה , מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל 20-30 דקות, עד שהבשר נראה עשוי ותחתית הבצק משחימה.



הספיחה של הדיל


ערכים תזונתיים ליחידה :
קלוריות (קק"ל)
פחמימות (גר')
חלבון (גר')
שומן (גר' )
נתרן (מ"ג )
זרחן(מ"ג)
אשלגן (מ"ג )
92
8
2
5.5
32
26
31



הערות 


מתאים לאנשים עם סוכרת , כל יחידה מהווה תחליף ל- 1/2 פרוסת לחם ( 1/2 מנת פחמימות ).
ניתן לשלב כארוחה קלה או ארוחת ביניים, דלה בזרחן ואשלגן .

תודה רבה להדיל!


הדיל עבוד


בתאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה