יום שישי, 8 במאי 2015

המתכונים של הדיל - פרק ראשון: קישואים ממולאים

זהו פוסט ראשון מתוך סדרה, בה יובאו מתכונים שהכינה הדיאטנית הנפרולוגית הדיל עבוד מבית חולים אסותא בחיפה. הדיל לקחה מתכונים מקובלים במטבח הערבי והתאימה אותם לצרכי התפריט  לאנשים עם מחלת כליות. אז קודם כל תודה רבה להדיל, ונפנה מיד למתכון הראשון: קישואים ממולאים. הקישוא הוא ירק דל יחסית באשלגן, מה שהופך אותו למתאים לשילוב במתכונים שונים. המלית בשילוב הבשר מעשירה את המנה בחלבון. שימוש בתבלינים קינמון ופלפל אנגלי מייתר את השימוש במלח. המרכיב הבעייתי בהכנת ממולאים הוא בדרך כלל הרוטב - המבוסס על עגבניות או לבן. שני מרכיבים אלה עשירים באשלגן/זרחן /נוזלים (מחק את המיותר...). לכן עדיפה הכנה כמו כאן ללא רוטב. אם בכל זאת יש רוטב, עדיף להפריד את הירק הממולא ממנו, ולהשתמש בכמות קטנה בלבד.

הדיל עבוד

 קישואים ממולאים 

מתכון של הדיל עבוד, דיאטנית נפרולוגית, בית חולים אסותא

מצרכים (כ - 15 יחידות, 7 מנות):


1 ק"ג קישואים טריים ( כ- 15 קישואים בגודל בינוני )

כוס אורז לבן

200 גר' בשר בקר טחון

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית פלפל אנגלי

1/3 כוס שמן קנולה



הוראות הכנה 


חותכים את ראש הקישואים , חופרים ומרוקנים את תוכנם. משאירים דופן דקה יחסית.

משרים את האורז במים למשך 1/4 שעה.

תחילה מערבבים את האורז המושרה עם המלח והקינמון והפלפל, לאחר מכן מוסיפים את הבשר עם השמן . מערבבים עד לפיזור טוב של כל המרכיבים.

ממלאים את הקישואים , לא עד הסוף, משאירים כ- 2 ס"מ מהפתח.

שמים עלי גפן בתחתית סיר ומסדרים את הקישואים.

שופכים מים חמים לתוך הסיר, משאירים את השכבה העליונה של הקישואים ללא מים .

שמים על הקישואים כמשקולת ( צלחת זכוכית לדוגמה ) שלא יצופו.

שמים את הסיר על הכריים על אש גדולה עד לרתיחה , מורידים לאש נמוכה למשך כחצי שעה והקישואים מוכנים.

הקישואים הממולאים של הדיל


ערכים תזונתיים למנה : ( 2 קישואים )

קלוריות (קק"ל)
פחמימות (גר')
חלבון (גר')
שומן (גר' )
נתרן (מ"ג )
זרחן(מ"ג)
אשלגן (מ"ג )
236
7.3
18.6
14
108
96
309

מתאים לאנשים עם סוכרת , כל מנה מהווה כתחליף לחצי פרוסת לחם  בכמות הפחמימות.
המנה היא גם תחליף למנת הירק בארוחה.

בתאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה