יום חמישי, 5 במרץ 2015

סלט פסטה וכרובית: חגיגה אמיתית

כדרכי אני עוברת על המתכונים המתפרסמים במדורי הבישול של עיתוני סוף השבוע, בנסיון למצוא מתכון שגם נראה טעים וגם ידידותי לכליות. המתכון הבא צד את  עיני מיד, מבין מספר מתכוני כרובית שפרסם השף ישראל אהרוני במדורו בעיתון שבעה ימים של ידיעות אחרונות.
הכרובית אינה ירק עשיר במיוחד באשלגן, בעיקר אם מקפידים להרתיח אותה במים לפני השימוש, ואז חלק ניכר מהאשלגן המצוי בה עובר אל מי הבישול (ולכן כמובן חשוב שלא להשתמש בהם). בסלט שיובא לעיל יש יתרון נוסף: "דילול" של הירק עם מרכיב אחר, במקרה זה פסטה, שהינו דל באשלגן, ובכך מקטין את כמות האשלגן למנת סלט.  ניתן להוסיף לסלט בסגנון זה גם מרכיב חלבוני כמו גבינה, טונה או עוף, ולקבל ארוחה שלמה ומזינה. במתכון הנוכחי יש תוספת פרמזן. יתרונה של גבינה מסוג זה, או גבינות דומות עתירות טעם וריח, הוא שתוספת של כמות קטנה יחסית מוסיפה טעם רב לסלט.

סלט פסטה וכרובית


סלט פסטה וכרובית


מתכון מקורי: השף ישראל אהרוני
הותאם לתפריט ידידותי לכליות

המצרכים

כרובית קטנה, מפורקת לפרחים (400 גרם נטו)
1 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה
5 כפות שמן זית
6 עלי מרווה שלמים
1 כף גרגרי קימל
3 שיני שום,פרוסות
1 בצל סגול, קצוץ גס
מיץ מלימון בינוני
קליפה מגוררת מלימון אחד
פלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס עלי בזיליקום קרועים לפיסות (40 עלים, 20 גרם)
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת


אופן ההכנה

מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את פרחי הכרובית במשך כ -10 דקות, עד שהם מתרככים, אך לא רכים מדי.
מעבירים לקערה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה עם הכרובית.
מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים בו את עלי המרווה, הקימל, השום והבצל למשך כ -4 דקות.
מוסיפים למחבת את מיץ הלימון והקליפה המגוררת, מערבבים מספר שניות ויוצקים את כל תוכן המחבת על הפסטה עם הכרובית.
מוספים פלפל שחור ומערבבים.
לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום והפרמזן ומערבבים היטב.


הסלט מוכן להגשה


ערך תזונתי לכל הסלט

1859 קלוריות, 210 גרם פחמימות, 72 גרם חלבון, 79 גרם שומן, 1190 מ"ג זרחן, 2049 מ"ג נתרן, 1609 מ"ג אשלגן.

ערך תזונתי למנה (10 מנות, כל מנה 4 כפות)

186 קלוריות, 21 גרם פחמימות (17 גרם לסופרים פחמימות, ללא הפחמימות מהירקות), 7 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 119 מ"ג זרחן, 161 מ"ג אשלגן,  205 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנת סלט מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה