יום חמישי, 1 בינואר 2015

סלט כרוב ואטריות? יכול להיות!


סלט מענין שהוא גם ידידותי לכליות זו תמיד חגיגה. סלט כזה מצאתי במוסף מיוחד של 7 ימים לרגל 75 שנה לידיעות אחרונות. כותבי מדורי האוכל הביאו את 5 המתכונים הכי מוצלחים שלהם. מהמתכונים שכתבה נירה רוסו "דגתי" את הסלט הזה, שהוא באמת טעים להפליא, ורק עשיתי התאמות קלות לטובת תפריט המותאם לאנשים עם מחלת כליות.

המצרכים (כ -9 מנות, כל מנה 4 כפות)


חבילת אטריות ראמן 85 גרם  (דוגמת מאג'יק, לא משתמשים בשקית התבלין שבפנים)
3 כוסות דחוסות כרוב קצוץ (400 גרם, 1 חבילה כרוב קצוץ מוכן, או כחצי כרוב בינוני)
8 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק) קצוצים
1 צנון, חתוך בצורת גפרורים
2 כוסות נבטים סיניים



אטריות לסלט. לא משתמשים בשקית המצורפת בפנים!

לזרייה על הסלט

50  גרם שקדים פרוסים קלופים
2 כפות שמן שומשום

לרוטב

4 כפות  שמן קנולה
3 כפות שמן שומשום
3 כפות מיץ לימון או חומץ
1 כף רוטב סויה
3 כפות סוכר ( או ממתיק מלאכותי במתיקות זהה)
2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורד (אני שמתי 4 קוביוית ג'ינג'ר קפוא)
חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הרוטב.
שוברים את האטריות לחתיכות קטנות (בלי לבשל!) לתוך קערה גדולה.
מוסיפים את הירקות, ומערבבים עם הרוטב.

מטגנים את השקדים בשמן השומשום עד שיזהיבו, מפזרים על הסלט ומגישים.

הערות


  • במתכון נעשה שימוש ברוטב סויה, העשיר מאוד במלח. בדרך כלל איני ממליצה להשתמש בו, אך הפעם מדובר על כף אחת לסלט גדול, אז החלטתי להכנע... :) מה גם שבמתכון המקורי משתמשים בנוסף בתבלין המקורי של האריזות, שעשיר מאוד במלח גם כן. כאן לא נשתמש בתבלין הזה, בשל תכולת המלח הגבוהה שבו.
  • שמן שומשום - מוסיף הרבה טעם לאוכל, מסייע בתיבול דל מלח, זרחן ואשלגן.










ערך תזונתי למנה (4 כפות )

192 קלוריות, 14.7 גרם פחמימות, 3.5 גרם חלבון, 13 גרם שומן, 210 מ"ג אשלגן, 66 מ"ג זרחן, 80 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת. כל מנת סלט מהווה תחליף לפרוסת לחם. במידה ומכינים את הסלט עם ממתיק במקום סוכר, כל מנת סלט תהווה תחליף לחצי פרוסת לחם.

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה