יום שבת, 20 בדצמבר 2014

סלט החסה של קרין

בשבת גשומה אחת התארחתי עם כל המשפחה  אצל קרין ועופר. קרין הכינה מטעמים כיד המלך, ומבין מגוון הסלטים שהוגשו היה סלט אחד שצד מיד את עיני: סלט חסה עם תפוח ואגס. גם הרוטב היה טעים מאוד, ולשמחתי כל מרכיביו ידידותיים לכליות. ברור שמיד רשמתי את המתכון, והרי הוא לפניכם. אולי תגישו לצד הלביבות בחנוכה :)

סלט החסה והפירות של קרין

המצרכים (8 מנות, 3-4 כפות למנה)

20 עלי חסה ערבית שטופים וקצוצים
אגס חתוך לפרוסות דקות
תפוח חתוך לפרוסות דקות

לרוטב

3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ תפוחים טבעי
מיץ מחצי לימון
3 כפות חומץ בן יין

הוראות הכנה

שוטפים וקוצצים את עלי החסה.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
את הפירות חותכים ומוסיפים ממש לפני ההגשה.
מערבבים היטב עם הרוטב ומגישים.




סלט החסה של קרין


ערך תזונתי למנה

60 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 0.5 גרם חלבון, 3.8 גרם שומן, 14 מ"ג זרחן, 8 מ"ג נתרן, 140 מ"ג אשלגן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנת סלט מהווה תחליף לשליש פרוסת לחם (בכמות הפחמימות).
דל חלבון, לכן מתאים במיוחד גם לאנשים עם אי ספיקת כליות שאינם מטופלים בדיאליזה.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה