יום חמישי, 6 בנובמבר 2014

מה אוכלים היום? חוברת הדרכה בתזונה למטופלי דיאליזה

חוברת הדרכה ראשונה מסוגה יוצאת לאור! חוברת העוסקת כולה בנושאים הקשורים לתזונה מתאימה עבור מטופלי דיאליזה. כל מי שחווה את הנושא מקרוב, כמטפל ועל אחת כמה וכמה כמטופל, מכיר את המורכבות של מציאת מזונות שיתאימו הן לדרישות הרפואיות והן לטעמו של המטופל. בחוברת זו ניסינו לתת מענה רחב ככל האפשר לסוגיה, באמצעות 3 פרקים:
מבוא, המתאר בקצרה את העקרונות התזונתיים החשובים עבור מטופלי דיאליזה.
לאחר מכן מבחר מגליונות התזונתון, מידעון תזונה למטופלי דיאליזה, הכוללים מתכונים וטיפים לימי חול, עונות השנה והחגים השונים.
ולסיום, מבחר מתכונים מקוריים, שהוכנו במיוחד להתאמה מירבית, הן קולינרית והן רפואית, עבור מטופלי דיאליזה, בשיתוף של היועצת הקולינרית והדיאטנית המוכשרת תמר כהן.
החוברת היא עוד נדבך בפעילות הענפה של העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי הכליות בתחומים שונים. למידע נוסף על העמותה ופעילויותיה באתר העמותה . תודה גם לחברות סאנופי ואבוט שתמכו בהוצאת החוברות לרווחת המטופלים.
אני מקווה שהמידע המובא בה יביא תועלת, ויכניס מעט טעם לתפריט היומיומי של מטופלי הדיאליזה בישראל.
כאן עולה לראשונה עותק אלקטרוני של החוברת, חוברות מודפסות יחולקו בקרוב במכוני הדיאליזה ברחבי הארץ.
הצעות, הערות ותגובות יתקבלו בברכה.
קריאה מהנה ובתאבון!
להורדת החוברת המלאה  לחצו כאן - עכשיו גרסת 2015, מהדורה שניה.
לסרטון ההשקה של החוברת לחצו כאן


חוברת תזונה 2015

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה