יום חמישי, 3 באפריל 2014

עוגיות רחת - אחת אחת

למי שהכין רחת (וגם למי שקנה...) אפשר להכין ממנו עוגיות ריחניות. גם בבצק של העוגיות, בדומה לרחת לוקום,  אפשר להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי, ולקבל עוגיות מופחתות סוכר.

סהרוני רחת לוקום


מתכון מקורי מהבלוג Naava`s

המצרכים (כ -35 עוגיות)

3 כוסות קמח לבן
1/2 כוס סוכר (או חצי כוס ממתיק מלאכותי "כמו סוכר")
1 ביצה
3 כפות שמנת או לבן
200 ג` חמאה רכה
למילוי : 2-3 קוביות רחת לוקום, פרוסות בצורת מקלות דקים
למריחה על העוגיות  - ביצה טרופה

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי הבצק, ולשים לקבלת בצק חלק. אם הבצק דביק – מוסיפים מעט קמח.
מרדדים עלה מהבצק על משטח עבודה מקומח, וחותכים אותו לצורת משולשים.
בקצהו הרחב של כל משולש מניחים "מקל" רחת לוקום, ומגלגלים כלפי החלק הצר, לקבלת עוגיות בצורת סהרון.
מקפלים מעט את העוגיה לצורת חצי סהר, ומניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה.
מורחים את העוגיות בביצה טרופה, ואופים 25-35 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות.





ערך תזונתי לעוגיות מבצק עם ממתיק מלאכותי  ומילוי  רחת לוקום עם ממתיק מלאכותי

לכל הכמות 

2908 קלוריות, 276 גרם פחמימות, 45 גרם חלבון, 175 גרם שומן, 610 מ"ג אשלגן, 605 מ"ג זרחן, 145 מ"ג נתרן


לעוגיה (35 יחידות)

83 קלוריות, 7.8 גרם פחמימות,  1.3 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 17.4 מ"ג אשלגן, 17.2 מ"ג זרחן, 4 מ"ג נתרן

לאנשים עם סוכרת - כל 2 עוגיות מהוות תחליף לפרוסת לחם מבחינת כמות הפחמימות. 


ערך תזונתי לעוגיות מבצק עם סוכר ורחת לוקום עם סוכר


לכל הכמות

3265 קלוריות, 368 גרם פחמימות, 45 גרם חלבון, 175 גרם שומן, 610 מ"ג אשלגן, 605 מ"ג זרחן, 145 מ"ג נתרן


לעוגיה (35 יחידות)

93.2 קלוריות, 10.5 גרם פחמימות, 1.3 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 17.4 מ"ג אשלגן, 17.2 מ"ג זרחן, 4 מ"ג נתרן

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה