יום שישי, 17 בינואר 2014

פסטונה (או איך עושים פסטה בלי רוטב עגבניות)

השיחה מתנהלת בדרך כלל כך:
משה, מטופל דיאליזה: מה עם פסטה? מותר לאכול?
דיאטנית: כן, בטח. אבל לא עם רוטב עגבניות.
משה, מטופל דיאליזה: פסטה בלי רוטב עגבניות??? אז עם מה כן???

כן, למרבה הצער הרוטב הקלאסי של הפסטה עשיר מאוד באשלגן, וברוב המקרים אינו מתאים עבור אנשים עם מחלת כליות. בחיפוש אחר רוטב חליפי, נתקלתי ברוטב של השף ישראל אהרוני, המשלב לא רק טעם נהדר, אלא גם תוספת חלבון איכותי למנה בזכות תוספת הטונה. וללא שהיות נוספות, להלן המתכון:

פסטה פנה. תמונה Daniel Kulinski



פסטה בטונה ולימון

על פי מתכון של השף ישראל אהרוני מהעיתון ידיעות אחרונות

המצרכים (8 מנות)

1 חבילה פסטה פנה (500 גרם)
חצי כוס פירורי לחם או פנקו
3 כפות שמן זית
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

לרוטב

2 קופסאות טונה בשמן זית, מסוננת ומפוררת
רבע כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כף עלי טימין
1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
2 בצלי שאלוט  קצוצים דק
10 זיתי קלמטה  מגולענים, קצוצים
4 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, אך ללא הוספת מלח למי הבישול. מסננים.
מטגנים את פירורי הלחם בשלוש כפות שמן הזית תוך ערבוב, עד שיזהיבו.
שמים מחבת רחבה (שתוכל להכיל את הפסטה בהמשך)  על אש בינונית. מוסיפים למחבת את רבע כוס שמן הזית, ואליו מוסיפים את  השום, הטימין, הצ'ילי, הבצלים והזיתים. מטגנים כשלוש דקות עד שהבצלים יזהיבו.
מוסיפים את הטונה ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את מיץ הלימון והקליפה המגוררת ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את הפסטה המסוננת למחבת, מערבבים היטב ומכבים את האש.
מוסיפים למחבת את פירורי הלחם המטוגנים והכוסברה, מערבבים ומגישים מיד.

ערך תזונתי למנה

418 קלוריות, 51 גרם פחמימות, 18 גרם חלבון, 15 גרם שומן, 267 מ"ג אשלגן, 234 מ"ג זרחן, 199 מ"ג נתרן.
לאנשים עם סוכרת: כל מנה מהווה תחליף לכשלוש וחצי פרוסות לחם.

לאנשים עם סוכרת או שרוצים לחסוך מעט בקלוריות אפשר לנסות גם גרסה ללא תוספת פירורי הלחם המטוגנים
במקרה זה כל מנה מהווה תחליף לשלוש פרוסות לחם.

ערך תזונתי למנה ללא פירורי הלחם

340 קלוריות, 47 גרם פחמימות, 17.5 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 258 מ"ג אשלגן, 228 מ"ג זרחן, 180 מ"ג נתרן

בתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה