יום שבת, 11 במאי 2013

לביבות גבינה, לשבועות ולכל השנה

גבינה היא חלק חשוב בתפריט של אנשים עם מחלת כליות, ובעיקר בתפריט של מטופלים בדיאליזה, הזקוקים לתפריט עשיר בחלבון. גבינה לבנה הינה דלה יחסית במלח ובזרחן, וכן בנוזלים, ועשירה בחלבון עם ערך תזונתי גבוה. תכונות אלה הופכות אותה למתאימה במיוחד לדרישות התפריט. אולם לעתים נמאס לאכול שוב ושוב לחם עם גבינה... לרגל חג השבועות, אך בהחלט מתאים לכל השנה, לפניכם מתכון ללביבות גבינה קלות להכנה וטעימות מאוד. אלו לביבות שאחותי הבכורה צאלה מכינה שנים רבות, והן לא זוכות לאריכות ימים על הצלחת. מומלץ!!

לביבות הגבינה של צאלה בתהליך...

לביבות הגבינה של צאלה - רגע לפני שהן נעלמות...


לביבות הגבינה של צאלה

מצרכים (15 לביבות)

250 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע יוגורט או לבן 3% (150 גרם)
2 ביצים
2 כפות סוכר (או כמות שוות ערך של ממתיק מלאכותי מתאים לאפיה ובישול)
2 כפות שמן קנולה
4-5 כפות קמח

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לקמח. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך בחישה, עד לקבלת מרקם דייסתי (לא נוזלי אך גם לא מוצק מדי).
מורחים מעט שמן קנולה על מחבת בעזרת מברשת. אין צורך למרוח שוב שמן במהלך הטיגון.  מחממים את המחבת על אש נמוכה. יוצרים מהתערובת  לביבות בעזרת כף ושמים במחבת. מטגנים קלות משני הצדדים עד שהלביבה משחימה מעט.

ערך תזונתי ללביבה

70 קלוריות, 3 גרם חלבון, 6 גרם פחמימות, 3 גרם שומן, 50 מ"ג זרחן, 53 מ"ג אשלגן, 57 מ"ג נתרן.

המתכון מתאים גם לאנשים עם סוכרת.
בהכנה עם ממתיק מלאכותי כל לביבה מכילה 61 קלוריות ו - 4 גרם פחמימות. כל 4 לביבות מהוות תחליף לפרוסת לחם (בהכנה עם סוכר כל 2.5 לביבות מהוות תחליף לפרוסת לחם).

התמונה מאתר ויקיפדיה

לביבות גבינה של מאיה מרום

מתכון נוסף ללביבות גבינה, של מאיה מרום מהעיתון ידיעות אחרונות. היתרון של מתכון זה: אינו מכיל כלל יוגורט. לא תמיד שמים לב לכך, אך חלב ומוצריו הניגרים מכילים כמות לא מעטה של זרחן ואשלגן, והכמות הנצרכת היומית שלהם חייבת להיות מבוקרת. גם במתכונים, אם אפשר בלעדיהם כן ייטב, והמאכל הסופי יהיה דל יותר באשלגן וזרחן.

המצרכים (16 לביבות)

250 גרם גבינה לבנה 5%
רבע כוס סוכר (או ממתיק "כמו סוכר" באותה כמות)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3 כפות גדושות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
קליפת תפוז או לימון מגוררת (לא חובה)
רבע כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

מערבבים את כל הרכיבים פרט לשמן לטיגון בקערה גדולה. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד 2 כפות מים לדילול.
מחממים את השמן במחבת, בעזרת כף יוצקים לביבות מהתערובת למחבת, ומטגנים כל לביבה 40 שניות מכל צד.
אם רוצים לאפות: לא מוסיפים מים לבלילה, מסדרים את הלביבות על תבנית משומנת או מכוסה בנייר אפיה, ואופים 8 דקות בחום של 200 מעלות. הופכים ואופים עוד 2 דקות.

ערך תזונתי ללביבה מטוגנת עם סוכר

80 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 2.4 גרם חלבון, 5.6 גרם שומן, 36 מ"ג זרחן, 31 מ"ג אשלגן, 61 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי ללביבה מטוגנת עם ממתיק

72 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 2.4 גרם חלבון, 5.6 גרם שומן, 36 מ"ג זרחן, 31 מ"ג אשלגן, 61 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי ללביבה אפויה עם סוכר

50 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 2.4 גרם חלבון, 1.25 גרם שומן, 36 מ"ג זרחן, 31 מ"ג אשלגן, 61 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי ללביבה אפויה עם ממתיק

42 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 2.4 גרם חלבון, 1.25 גרם שומן, 36 מ"ג זרחן, 31 מ"ג אשלגן, 61 מ"ג נתרן.

המתכון מתאים לאנשים עם סוכרת, אם מכינים עם סוכר, כל 2 לביבות מהוות תחליף לפרוסת לחם מבחינת כמות הפחמימות. אם מכינים עם ממתיק מלאכותי, כל 3 לביבות מהוות תחליף לפרוסת לחם.


לפניכם גם התזונתון ממאי 2012, שהוקדש כולו לחג השבועות, עם סקירה מיוחדת על מוצרי חלב ומתכון לעוגת גבינה נהדרת. שיהיה חג שמח ובתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה