יום שישי, 22 בפברואר 2013

שקשוקה ללא עגבניות: יכול להיות?

מעת לעת, כאשר מחירי העגבניות מאמירים, נוצר קושי בהכנת מזונות המבוססים על עגבניות כגון שקשוקה. על מנת לפתור בעיה זו מתפרסמים מתכונים למאכלים שבאופן רגיל מכינים אותם עם  כמות נכבדה של עגבניות, בגרסה ללא עגבניות.
עבור אנשים עם מחלת כליה, המוגבלים על פי רוב  בצריכת האשלגן היומית , זוהי הזדמנות להנות ממתכונים חדשים נטולי עגבניות. זאת משום שהעגבניה הינה עשירה באשלגן, שצריכתו מוגבלת.

שקשוקה לא עגבניות

המתכון המקורי של  ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה , שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז, שפורסם  באתר מועצת הירקות, ועבר שינויים  להתאמה לאנשים עם מחלת כליות.


החומרים (ל-6 מנות):

6 ביצים
2 ו-1/2 כפות שמן קנולה או זית
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
6 זיתים שחורים מגולענים
1 קישוא בינוני פרוס לעיגולים דקים
4 שיני שום קצוצות דק
100 גרם גבינה קאש 5% מגורדת
½ פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ (רק למי שאוהב חריף)
פלפל שחור לפי הטעם
קורט אורגנו

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הפלפל, הזיתים, הקישוא והשום כ- 8-7 דקות. מוסיפים את הגבינה והתבלינים למחבת, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
צרים שש גומות קטנות ומוסיפים בעדינות את הביצים למחבת. אפשר לבשל עד שמקבלים מרקם של ביצת עין או לכסות את המחבת לקבלת חלמון "קשה".

ערכים תזונתיים למנה:

160 קלוריות,10 גרם חלבון, 4 גרם פחמימות, 10 גרם שומן, 137 מ"ג נתרן, 196 מ"ג אשלגן, 203 מ"ג זרחן.

הערות:

הזיתים תורמים מליחות לשקשוקה, לא מומלץ להוסיף מלח מעבר לכך.
שימוש בתבלינים כמו שום, אורגנו ופלפל חריף מוסיפים טעם רב ומפחיתים את הצורך בשימוש במלח.
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה