יום שני, 10 בספטמבר 2012

דג מרוקאי חריף בלי עגבניות בכלל

לאחר הפוסט על הדגים (אוכלים דגים ולא דואגים) , ולאחר שיעלי חזרה לאכול דג נסיכת הנילוס אחרי 3 שנים (האמת - ריגש אותי), הנה המתכון שהיא שלחה, באדיבות חמתה של בת דודתה, ענת אילוז ממעלה אדומים. אני הוספתי כמויות שהיו חסרות (של הדג, של השמן) אז יעלי תרגישי חופשי לתקן אם משהו לא נראה לך:
מצרכים (6 מנות)
600 גרם פילה דג נסיכת הנילוס פרוס ל -6 נתחים, מושרה מראש במיץ לימון כ 20 דקות
2 פלפלים אדומים בינוניים חתוכים למקלות עבים
ראש שום שלם מפורק לשיניים קלופות וחצויות
חבילת כוסברה שלמה קצוצה (בינונית, 80 גרם)
פלפל ירוק חריף קצוץ (למי שלא רגיל לחריף - אפשר רק חצי פלפל או רבע)
3 גזרים  בינוניים קלופים פרוסים גס (לרוחב)
כף גדושה פפריקה מרוקאית (בשמן)
6 כפות שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את הירקות. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה מתבלים בפפריקה.
כשעולה ריח טוב, מניחים את פרוסות הדג מעל הירקות, ומכסים בירקות ובשאר הכוסברה. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מרטיבים מידי פעם ברוטב של הירקות (לא צריך להוסיף מים. הירקות מגירים נוזלים). מגישים עם עם חלה טריה לטבילה ברוטב. מעדן!!!
ערכים תזונתיים למנה:
240 קלוריות, 21 גרם חלבון, 13 גרם שומן, 8 גרם פחמימות, 229 מ"ג זרחן, 564 מ"ג אשלגן, 88 מ"ג נתרן.
מה יתרונות המתכון?
  • הוא טעים מאוד (לפי עדותה של יעלי )
  • הדג דל מלח, אף כי לא דל טעם! בעזרת התיבול בלימון, פפריקה, כוסברה ושום, במקום תוספת מלח. אם משתמשים בדג מעובד יש לקחת בחשבון תוספת מלח,  כ -350 מ"ג למנה.
  • ההשריה בלימון והבישול במי הירקות שומרים על איכות הדג.
למה צריך לשים לב?
אשלגן -
כמחצית מהאשלגן במנה מקורו בדג, והיתר בירקות.  מי ששומר על תפריט דל אשלגן רצוי שיאכל את הדג עם כמה  שפחות מהרוטב. מי הרוטב מכילים  כמות ניכרת של אשלגן, היוצא מהירקות והדג בעת הבישול.
כמו כן בארוחה זו יש להמנע ממקור נוסף לאשלגן, כמו סלט  או פרי למשל.
שאלו את הדיאטנית המטפלת בכם מהי רמת האשלגן בדמכם והאם היא תקינה.
חלבון -
ניתן לשנות את גודל נתח הדג  לפי המלצת הדיאטנית , בהתאם למצב הרפואי ולבדיקות הדם.
סוכרת  ויתר לחץ דם
המתכון מתאים גם לאנשים עם סוכרת ויתר לחץ דם.  במקרה של סוכרת חשוב במיוחד לא להגזים עם החלה!

4 תגובות:

  1. טל הבלוג מעולה! מאוד רציתי לעשות לך like אבל אין כאן אפשרות. את חייבת להפוך אותו לדף בפייסבוק כדי שיהיה אפשר להגיב, לשתף ולעשות like. בכל מקרה תודה רבה! ושנה טובה! מיכל אהרונסון.

    השבמחק
  2. המתכון נכון, טל. אפשר להחליף את נסיכת הנילוס בפילה בורי או מושט (אמנון).

    השבמחק
  3. מיכל - המון תודה!! אני אשקול את ההצעה לדף בפייסבוק... ובינתיים שנה טובה ןלהשתמע, טל

    השבמחק
  4. הי מיכל - בנוגע להערתך - אמנם אי אפשר לעשות לייק, אבל עכשיו ראיתי שאפשר לשתף - גם לפייסבוק וגם לטוויטר - ואפשר כמובן לכתוב גם תגובות כמו זו למשל - אז נראה לי שבינתיים אשאר באכסניה הזו... שבוע טוב, טל

    השבמחק