יום שבת, 1 בספטמבר 2012

תפוח בדבש לשנה טובה

ראש השנה בפתח, חגם של התפוח בדבש. התפוח, כמו גם האגס המופיע לצידו במתכון שבהמשך, ידועים כפירות דלי אשלגן. השומרים על דיאטה דלת אשלגן יכולים לשלבם בדרך כלל בתפריט לפי המלצת הדיאטנית. גם הדבש משתלב יפה בתפריט של אנשים עם מחלת כליות, ויש להגבילו במקרה של אנשים עם סוכרת או שומנים גבוהים בדם. בידקו עם הדיאטנית כמה דבש תוכלו לצרוך. לכבוד החג מצורף מתכון המשלב את סמליו - הדבש והתפוח, וגם האגס מצטרף לחגיגה. אז שיהיה חג שמח, ושנה טובה ומתוקה. ואגב, רצוי ומומלץ להשתמש במתכון גם ביתר ימות השנה...


עוף באגס ותפוח
מתכון של מאיה מרום, מהעיתון זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות, עם שינויים קלים להתאמה לדרישות הדיאטה.
המצרכים (5 מנות):
500 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים
2 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות שמן קנולה
1 בצל סגול קטן פרוס דק
1 תפוח בינוני, קלוף ופרוס דק
1 אגס בינוני, קלוף ופרוס דק
2 שיני שום כתושות
חצי כוס מים
כפית אבקת חרדל
1 כפית דבש או סילאן
1 כפית חומץ בלסמי
פלפל שחור לפי הטעם


הוראות הכנה
מניחים את העוף בטמפרטורת החדר 20 דקות לפני ההכנה.
מפדרים כל נתח עוף בקורנפלור משני הצדדים.
מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה למשך 3 דקות בלי שמן.
מוסיפים שמן לכיסוי תחתית המחבת.
מטגנים את העוף כשתי דקות מכל צד או עד שהוא מזהיב. את הנתחים המוכנים שמים בצלחת בצד (העוף לא חייב להיות מוכן מבפנים עדיין).
מוסיפים לאותה מחבת את פרוסות הבצל, התפוח, האגס והשום הכתוש. מתבלים בפלפל ומטגנים כ - 4 דקות על אש בינונית.
בינתיים מערבבים בכוס את המים עם אבקת החרדל, הדבש (או הסילאן) והחומץ הבלסמי. כשהירקות במחבת משחימים מעט, מחזירים פנימה את פרוסות העוף, שופכים את הרוטב ומגבירים את האש.
מבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט והעוף מוכן.
מומלץ להגיש לצד אורז.

התייעצו עם הדיאטנית לגבי כמות האורז וגודל נתח העוף המומלצים לכם באופן אישי.

ערך תזונתי למנה (5 מנות):
200 קלוריות, 12 גרם פחמימות, 21 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 155 מ"ג זרחן, 189 מ"ג נתרן (מלח), 270 מ"ג אשלגן.
לאנשים עם סוכרת: כל מנה מהווה תחליף לכ -1 מנת לחם/פרי (12 גרם לסופרים פחמימות).
כל מנה מהווה תחליף לחצי מנת ירק/פרי דל אשלגן.


טיפים חשובים!
כדאי להשרות את נתחי העוף בחומץ (רגיל) למשך כשעה לפני הטיגון. החומץ שומר על איכות העוף בעת הטיגון, ומונע היווצרות חומרים שעלולים להזיק לכליות. לאחר ההשריה מסננים ומייבשים היטב. השריה בחומץ או לימון מומלצת לכל סוגי הבשר/דגים לפני טיגון או אפיה.
לשומרים על דיאטה דלת חלבון (למי שאינו מטופל בדיאליזה) מומלץ לבדוק עם הדיאטנית מהו משקל נתח העוף המומלץ לו, ולבקש מהקצב לפרוס מראש לנתחים במשקל זה .

אבקת חרדל – מחליפה את השימוש בממרח חרדל תעשייתי העשיר במלח. להשיג בכל חנות תבלינים. מומלצת לשימוש בכל מתכון הכולל חרדל. 


למתכון נוסף ברוח החג  למאפה תפוחים ודבש קראו כאן
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה