יום חמישי, 13 בספטמבר 2012

כולם רוצים חמוצים (2): המלפפונים של זיוה


לכל אוהבי החמוצים, הפעם הגיע תורם של המלפפונים. המלפפונים החמוצים התעשייתיים מכילים כמות גדולה של מלח, הן הכבושים במלח והן  הכבושים בחומץ.  אבל אין זה אומר שאי אפשר יותר לאכול מלפפון חמוץ!  להלן מתכון נפלא של זיוה גבריאל למלפפונים חמוצים, שיכולים להישמר זמן רב במקרר, אך לא זוכים לאריכות ימים בדרך כלל... ניתן לשלבם למשל בסלט טונה (ראו מתכון בפוסט "אוכלים דגים ולא דואגים"), או בכריך עם פסטרמה וחומוס...  בפעם הבאה טיפים לאכילה נכונה של פסטרמה וגם מתכון לפסטרמה ביתית קלה וטעימה, וכמובן בריאה יותר מזו שבחנות.  בתאבון!


מלפפוני בייבי בחומץ

המצרכים:

1 סלסלה של מלפפונים קטנים (כ - 12 יחידות)

20 גבעולי שמיר

חצי ראש שום (5-6 שיני שום)

3 פלפלים חריפים או לפי הטעם

יחס של 3/4 חומץ ורבע מים לכיסוי המלפפונים.


הוראות הכנה:

שמים את כל החומרים בצנצנת בעלת סגירה אטומה.

סוגרים ומשהים  יום אחד מחוץ למקרר.

לאחר מכן נשמר במקרר לתקופה ארוכה


ערך תזונתי למלפפון:
10 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 0.4 גרם חלבון, 0 שומן, 13 מ"ג זרחן, 80 מ"ג אשלגן (לכל היותר), 2 מ"ג נתרן.
2-3 מלפפונים מהווים תחליף למנת ירק דלה באשלגן.
בדקו עם הדיאטנית כמה מלפפונים תוכלו לצרוך לפי רמות האשלגן בבדיקות הדם.

בתאבון!

4 תגובות:

  1. הכנתי ויצא מלא טעם, חמוץ חריף - תענוג. לא להאמין שזה כל כך טעים גם ללא גרגר מלח.
    אני ממליצה על יחס של 2/3 חומץ ל 1/3 מים כדי שיצא קצת פחות חמוץ. עכשיו שאני כבר בקטע של כבישה, חשבתי להכין גם טרשי - שזה חמוצים עיראקיים שכוללים כרוב, כרובית, גזר וקולרבי מוחמצים עם אבקת תבלין שנקראת טרשי ומשמשת גם להכנת עמבה. האם האבקה הזו כשרה עבורי כמטופלת דיאליזה?

    השבמחק
  2. שמחתי מאוד לקרוא שהמלפפונים יצאו טעימים למרות העדר המלח! אפשר לסמוך על זיוה, היא בשלנית בחסד. לגבי הטרשי - כמה שהצלחתי להבין אבקת התבלין של העמבה מבוססת על לא מעט מלח.פרט לכך לא צריכה להיות בעיה. אולי אפשר לגשת לחנות תבלינים ולבקש שיכינו גרסה ללא מלח באופן מיוחד. עדכני אם תעשי ואיך יצא! שבת שלום, טל

    השבמחק
  3. אני לא בטוחה אם את יודעת איזה שינוי יכול לעשות מתכון אחד קטן בחיים של אדם :-)
    כבר שנים אני משתוקקת למלפפון חמוץ, בסנדביץ', בסלט תפו"א, סתם כנישנוש...
    הכנתי צנצנת ויצא מדהים!!!
    לחלוטין ממלא את הצורך
    איזה כיף!!
    תודה :-)

    השבמחק
  4. טלי - אני לא בטוחה אם את יודעת כמה שמחת אותי! מקווה שתמצאי עוד מתכונים בבלוג שישפרו לך את התפריט היומי... בתאבון!

    השבמחק